Запровадження економічно обґрунтованого тарифу на проїзд у громадському транспорті анонсували у місті Кременчук на Полтавщині.

Новий тариф буде застосовано виключно для міських тролейбусів, заявив мер міста Віталій Малецький під час засідання виконавчого комітету.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Привести тариф на проїзд у тролейбусах до економічно обґрунтованого рівня хочуть, зокрема, через подорожчання електроенергії. Очікується, що нова вартість проїзду становитиме 12 гривень замість нинішніх 10. Тобто подорожчання становитиме 2 гривні.

"Близько 12 гривень – це економічно обґрунтований тариф, щоб зменшити навантаження на міський бюджет і залишитися у тих самих рамках, де вони є", - заявив міський голова.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Віталій Малецький додав, що подорожчання проїзду не торкнеться пільгових категорій пасажирів - вони продовжать їздити безкоштовно.

Проїзд у транспорті, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що вартість проїзду у тролейбусах у Кременчуці не змінювалася з 2022 року. За цей час дуже змінилися ціни як на електричну енергію, так і на запчастини, а також збільшились інші статті витрат підприємств.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, чому за громадський транспорт можна не платити – але не всім і не скрізь.

Також наш портал інформував, проїзд у комунальному транспорті за півціни: як українцям отримати знижку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, виштовхали з маршрутки, бо немає місць для пільговиків: як отримати компенсацію, якщо відмовляють у безкоштовному проїзді.