В Україні відчутно впали ціни на кавуни. Через покращення погодних умов практично по всій країні почалося збирання врожаю, що призвело до збільшення пропозиції на ринку. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Українці мають можливість поласувати кавунами за скромнішими цінами. Дані моніторингу показують, що за тиждень вартість ягоди впала в середньому на 30%.

Кавуни. Фото: скрін youtube

На внутрішньому ринку вартість кавунів впала до 3-8 гривень за кілограм. Таке падіння цін пов'язують із різким збільшенням продукції над ринком. Крім того, фермери відзначають дуже слабкий попит на кавуни "великого калібру", які становлять основну частку пропозиції.

За даними аналітиків, вартість кавуна в Україні зараз у середньому на 60% нижча, ніж за аналогічний період минулого року. Прогнози експертів говорять про те, що ціни й надалі "гратимуть на руку" покупцям.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Кавуни на ринку. Фото: скрін youtube

Можливо, підняти ціни вийде у власників продукції високої якості, але пропозиція таких кавунів на ринку досить скромна. Кавуни вагою від 5 кілограмів і вище, за прогнозами, і далі продаватимуться за мінімальною вартістю. Фермери будуть йти на поступки, щоб хоч якось збільшити темпи реалізації товару.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники вже зовсім інші: скільки заплатимо за помідори, цибулю та моркву у серпні.

Також наш портал інформував, домашнім кондитерам стане не солодко: в Україні супермаркети оновили ціни на цукор, пісне та яйця.

Крім того, ми писали, щоб гроші не пішли на вітер: як вибрати якісний, смачний кавун.