Деякі українські монети мають певні особливості, які роблять їх колекційними. За такі екземпляри нумізмати готові сплачувати значні суми.

Наприклад, на спеціалізованому майданчику Violity монету номіналом 5 копійок 1992 року змогли продати за понад 8 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: violity

У процесі торгів було зроблено одразу 44 ставки, внаслідок чого вартість монети злетіла більш ніж у 8000 тисяч разів – до 8024 гривень. Початкова вартість 5 копійок становила лише 1 гривню.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Такий активний інтерес колекціонерів пояснюється рідкісним різновидом монети - 1.1ААк. Експерти пояснюють, що такі 5 копійок 1992 року мають велику насічку на гурті через помилку на монетному дворі.

Цінна монета. Фото: violity

Екземпляр, який потрапив на аукціон, має сліди від ударів і подряпини, що може свідчити про те, що монета перебувала в обігу. Втім, ці дефекти не відбили бажання нумізматів отримати рідкісний різновид монети й віддати купу грошей.

Варто зазначити, що кінцева вартість рідкісних монет багато в чому залежить від їхнього стану, чим він кращий - тим більший шанс виторгувати більшу суму.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не викидайте старий дріб'язок: за ці монети колекціонери готові платити цілий статок.

Також наш портал інформував, відкрийте гаманець та побачите там десятки тисяч гривень: що ховається за купюрами номіналом 1 та 500 грн.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, за нею полюють колекціонери: вилучена з обігу монета може принести 17 500 гривень.