З 1 вересня 2024 року внутрішні переселенці України отримуватимуть фінансову допомогу ще на півроку. Однак, ці виплати будуть доступні не всім, а лише частині переселенців.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вона зазначила, що уряд вирішив продовжити виплати для тих, хто вже отримував допомогу раніше. Це рішення стосується близько 1,5 мільйона громадян.

Виплати ВПО, фото: Facebook

"Було ухвалено рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз отримують. Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики із проханням розширити коло одержувачів цієї допомоги. Зараз очікуємо від них на відповідь", — заявила Ірина Верещук.

Крім того, віце-прем'єр спростувала чутки про те, що батьки, які обирають онлайн-навчання для своїх дітей, можуть бути позбавлені виплат. За її словами, ніхто не має права позбавити виплат через вибір форми навчання дитини.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат лише за те, що діти не навчатимуться у очному режимі. Тому хочу заспокоїти хвилюючих щодо цього мам", — підкреслила Ірина Верещук.

Розмір виплат залишається таким же, як і раніше: 3 тисячі гривень для осіб з інвалідністю та дітей, і 2 тисячі гривень для інших переселенців. Виплати надходитимуть двічі на місяць — 15-го та 28-го числа.

Нагадаємо, Українцям заплатять понад 80 000 грн за стару залізну гривню: як виглядає

Раніше ми розповідали, що Українцям дадуть гроші на оплату "комуналки": хто може претендувати на допомогу

Також, Біженцям збільшили допомогу за кордоном: хто може отримати виплати