Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ще з 1 березня 2024 року в Україні набули чинності нові правила щодо мінімальних пенсійних виплат.

Про це у деталях розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Відомо, що пенсії зросли у пенсіонерів, чиї виплати призначено згідно із Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Нова система враховує вік пенсіонерів та їхній страховий стаж, створюючи більш диференційований підхід до визначення мінімальних пенсій. Наприклад, для непрацюючих 65-річних пенсіонерів із повним страховим стажем мінімальна пенсія наразі становить 3370 гривень.

Популярні новини зараз

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Показати ще

Для пенсіонерів до 70 років з повним стажем та осіб з інвалідністю І групи ця сума становить 2980 гривень.

Особливу увагу приділено старшим віковим категоріям. Пенсіонери від 70 до 80 років з повним стажем отримуватимуть щонайменше 3240 гривень, а ті, хто старший за 80 років зі стажем 20-25 років, можуть розраховувати на 3370 гривень. Для інших категорій непрацюючих пенсіонерів незалежно від стажу встановлено щонайменше 2725 гривень.

Важливо відзначити, що перерахунок пенсій відбувся автоматично без необхідності додаткових звернень пенсіонерів до Пенсійного фонду. Це значно спрощує процес для громадян та зменшує навантаження на адміністративну систему.

Цікаво, що за середнього розміру пенсії в 5816,62 гривень станом на 1 липня 2024 року більшість пенсіонерів отримують виплати нижче за цю суму. Статистика показує, що майже половина пенсіонерів (43,46%) отримують пенсію до 4000 гривень, тоді як лише 12,48% отримують пенсію понад 10000 гривень.

На сьогоднішній день найменша пенсійна виплата становить 2361 грн.

Нагадаємо, виплати українцям у Польщі скасовано: як змінилися умови для біженців.

Раніше повідомлялося, субсидії на опалення: хто і як може подати заяву.

Також, тарифи на опалення можуть підняти: узимку доведеться платити більше.