У Миколаєві вже цього опалювального сезону можуть запровадити нову тарифну політику, яка передбачає постійну абонентську плату протягом усього року. Про це повідомив директор комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Основна зміна полягає в тому, що тепер оплата за опалення буде розподілена на всі 12 місяців, а не лише на п'ять, як раніше. Окрім цього, під час опалювального сезону мешканцям доведеться додатково оплачувати подачу теплоносія.

Жінка оплачує рахунки за комуналку

За словами Логвінова, нова система має на меті не лише забезпечити стабільний догляд та підтримку мережі опалення протягом року, але й мотивувати населення до економії тепла. Підприємство планує використати гроші з абонплати на утримання інфраструктури, а додаткові виплати підуть на оплату газу, електроенергії та води, необхідної для забезпечення тепла у домівках.

Логвінов підкреслив, що заощадження тепла дозволить не лише зменшити витрати на опалення для самих мешканців, але й знизити залежність від НАК «Нафтогаз України». Він також наголосив на важливості підготовки будинків до опалювального сезону та впровадження енергоефективних заходів.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як зазначив Логвінов, останні дві зими були теплими, але витрати теплоносія все одно зросли. Основними причинами він назвав погану підготовку будинків до сезону та відсутність економії з боку мешканців. На його думку, для зменшення витрат необхідно ізолювати теплотраси, стежити за гідравлікою та своєчасно закривати вікна й двері, щоб не обігрівати вулицю.

Нагадаємо, Дорожчає вивіз сміття: які суми чекають на людей восени

Раніше ми розповідали про Вартість електроенергії з 1 вересня: кому дадуть шанс платити зі знижкою

Також, Українці можуть оплачувати лише половину комуналки — як зекономити і не накопичувати борги взимку