В Україні з’явиться новий рахунок для мешканців багатоквартирних будинків. Тепер, окрім плати за газ і його розподіл, українці будуть змушені окремо сплачувати за технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових систем. Про це повідомила Дніпровська філія "Газмережі".

Згідно з новими правилами, кожен будинок матиме окремий рахунок за технічне обслуговування газових систем. ОСББ або управителі будинків можуть укладати угоди про обслуговування з будь-якою компанією, що має відповідні дозволи. Проте на практиці зазвичай такі угоди укладають з облгазами, оскільки їх фахівці вже знайомі з системами газопостачання в будинку.

Газовики. Фото: скрін youtube

Згідно нових норм, облгаз більше не несе відповідальність за газову мережу після входу труби в будинок. Тому, щоб забезпечити безпеку та контроль над станом внутрішньобудинкових газових систем, потрібен окремий договір про технічне обслуговування.

Типовий договір затверджений НКРЕКП і має бути підписаний головою ОСББ або управителем будинку. Що стосується перевірок, то вони проводяться залежно від віку будинку:

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще
  • Для будинків віком до 25 років — перевірка раз на 5 років.

  • Для будинків старше 25 років — перевірка раз на 3 роки.

Таким чином, мешканці будинків будуть сплачувати за техобслуговування газової системи раз на три або п’ять років, що стане додатковим фінансовим навантаженням.

Нагадаємо, Українці можуть оплачувати лише половину комуналки — як зекономити і не накопичувати борги взимку

Раніше ми розповідали, що Тарифи на опалення можуть підняти: взимку доведеться платити більше

Також, Тарифи на воду та каналізацію: вартість кубометра може збільшитись на 10 гривень