Не за горами початок опалювального сезону і багатьох турбує питання, скільки доведеться платити за тепло взимку.

Наприклад, у місті Канів на Черкащині затвердили економічно обґрунтований розмір тарифів на теплову енергію. Як це вплине на платіжки простих громадян, розповіли на сайті міськради.

Опалення. Фото: скрін youtube

Місцева влада заявила, що на опалювальний сезон 2024-2025 розрахувала економічно чесний тариф на виробництво та доставку тепла.

Пояснюється, що на такий крок пішли, щоби держава компенсувала комунальному підприємству теплових мереж різницю в тарифах. Тобто це формальність "на папері", яка не вплине на платіжки побутових споживачів.

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

"Відповідно до ухваленого на виконкомі рішення, підприємство буде застосовувати тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії для населення на період з 1 жовтня 2024 року по 30 вересня 2025 року на рівні тарифів, що були чинні станом на 24 лютого 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Слід наголосити, що тарифи на тепло в Україні можуть змінювати лише для юридичних осіб та інших категорій споживачів. Ціни для населення залишатимуться незмінними під час воєнного стану та протягом 6 місяців після його скасування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на воду та каналізацію: вартість кубометра може збільшитися на 10 гривень.

Також наш портал інформував, чергове підвищення сум у платіжках: мешканцям багатоквартирних будинків вивернуть кишені.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.