Платіжки за холодну воду та каналізацію можуть відчутно збільшитись, якщо не знайдеться можливість утримувати тарифи за рахунок бюджетних коштів.

Тарифні зміни можуть відбутися у Червоногригорівській громаді Нікопольського району на Дніпропетровщині. Про це місцева влада повідомляє в офіційному telegram-каналі громади.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

У Червоногригорівській громаді непроста ситуація із водопостачанням після руйнування росіянами Каховської ГЕС. Зазначається, що вартість кубометра води з магістрального водопроводу може зрости щонайменше до 55 гривень та зменшити ціну неможливо.

"Завідомо зменшити її немає можливості, бо це призведе до втрати комунального підприємства і припинення обслуговування власного водогону, а в кінцевому результаті і припинення отримання технічної води з магістрального водогону для населення взагалі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Однак у Нікополі, Марганці та Покрові була схожа ситуація. Зазначається, що в населених пунктах тарифи на воду мали злетіти до 86-130 грн за кубічний метр, але було вжито заходів щодо залучення дотацій з держбюджету, щоб уникнути подорожчання.

У Червоногригорівській громаді розраховують на аналогічний сценарій, адже інакше жителі віддаватимуть значно більше грошей чи проблеми з водопостачанням лише посилюватимуться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виставляють завищені рахунки за газ, світло та воду: що робити, щоб не платити зайве.

Також наш портал інформував, підготовка до непростої зими: комунальники розповіли, як зменшити плату за тепло.

Крім того, ми писали, з 1 вересня зміниться платіж за водопостачання: кому прийдуть нові рахунки.