Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області провело позапланову перевірку комунального підприємства, яке займається збором побутових відходів, у відповідь на звернення місцевої мешканки. Під час перевірки були виявлені серйозні порушення у формуванні тарифів на ці послуги.

Зокрема, підприємство неправильно розрахувало тарифи, в тому числі використавши завищені ціни на пальне, що призвело до необґрунтованого підвищення витрат.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

За результатами перевірки підприємству було видано припис, в якому вказано на необхідність виправлення порушень і приведення тарифів у відповідність із законодавством.

Нова ціна на послуги, яка мала вступити в силу з 15 липня цього року, наразі відкладена через рішення виконавчого комітету міськради, яке ґрунтується на даних перевірки.

Популярні новини зараз

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Показати ще

Сміттєвоз / фото: Pixabay

Таким чином, мешканці міста продовжують сплачувати за послуги вивезення відходів за старими, нижчими тарифами. Наприклад, для тих, хто проживає в багатоповерхівках, нові тарифи передбачали б підвищення на 14,18 грн на місяць за кожну людину.

Мешканцям багатоповерхівок, які мають усі зручності, довелося б сплачувати за вивезення відходів на 14,18 грн більше на місяць за кожну особу, ніж вони платять зараз 42,96 грн замість 28,78 грн.

Нагадаємо, платіж за вивіз сміття може "поважчати" на 20%: кому загрожує новий удар по гаманцю

Раніше ми писали про те, що дорожчає вивіз сміття: які суми чекають на людей восени

Вам буде цікаво дізнатися не почнете платити – житимете в розрусі: комунальники поставили умову боржникам