З 1 вересня мешканці багатоквартирних будинків платитимуть більше за обслуговування та ремонт прибудинкових територій.

Подорожчання квартплати анонсували у Хмельницькому. Про це йдеться у сюжеті місцевого телеканалу TV7plus.

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

У середньому тариф за обслуговування та ремонт прибудинкових територій та мереж зросте на 30 відсотків. Представники компанії, що управляє, пояснюють, що це вимушений крок, на який довелося піти через стрімке подорожчання цілої низки складових тарифу.

По-перше, електроенергія постачальнику послуг обходиться у 2,5 раза дорожче. Крім того, збільшились ціни на будівельні матеріали.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

"Для того, щоб ми могли надавати послугу, отримувати заробітну плату, закуповувати матеріали, які необхідні частка виконання тих чи інших робіт, ми змушені коригувати ціну", – каже директор керуючої муніципальної компанії.

Платіжки. Фото: скрін youtube

До того ж ситуацію посилюють борги мешканців будинків за обслуговування та ремонт прибудинкових територій, які перевалили за 4 мільйони гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, матеріальну допомогу на опалювальний сезон: хто може отримати 10 800 гривень на оплату комунальних послуг.

Також наш портал інформував, власникам квартир готують тарифний "сюрприз": житлово-комунальні послуги коштуватимуть дорожче.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв до кінця серпня: потрібно актуалізувати важливі дані, щоб не переплачувати за комунальні послуги.