В Україні більшість пенсіонерів отримують виплати, які не перевищують трьох тисяч гривень. Хоча середня пенсія за останні три місяці зросла до 5 816 гривень, все ж для багатьох людей похилого віку ця сума залишається недосяжною. Тож як формується пенсія в Україні і що потрібно знати, щоб отримати більше?

Пенсія в Україні розраховується за спеціальною формулою. У ній враховуються три основні чинники: середня заробітна плата за останні три роки, ваше співвідношення зарплати до середньої по країні, а також кількість років трудового стажу. Результат множення цих показників і становить розмір майбутньої пенсії.

Пенсіонерка

Для прикладу, якщо людина має 35 років стажу і отримувала середню зарплату, її пенсія може складати 5 401,5 гривні. Це досить непогано, але до цього показника можуть дійти далеко не всі. Реальність така, що багато людей в Україні отримують набагато менше. Зокрема, 26,14% пенсіонерів мають виплати до 3 тисяч гривень. Крім того, 17,32% отримують від 3 001 до 4 000 гривень, 18,59% мають пенсії від 4 001 до 5 000 гривень, а 25,47% отримують від 5 001 до 10 000 гривень.

Незважаючи на те, що за останні три місяці середня пенсія зросла на 73 гривні, для багатьох українців цього недостатньо, щоб покрити базові потреби.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Нагадаємо, Пенсію затримали чи не виплатили зовсім: в ПФУ звернулися до літніх українців - терміново телефонуйте

Раніше ми розповідали, що Відпочивати вже у 50 років: до ПФУ звернулися до українців, які збираються на пенсію

Також, Нові правила не помилують пенсіонерів: хто втратить гроші