Національний банк України оголосив про вилучення з обігу старих копійок, що були випущені до 2003 року. Це рішення є частиною масштабної оптимізації грошового обігу в країні. У рамках цієї кампанії з обігу підуть монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок, які не використовувалися вже протягом багатьох років.

Кількість старих копійок в обігу значна — приблизно 7,2 мільярда штук. Тому українцям слід підготуватися до обміну таких монет. Згідно з інформацією Нацбанку, обмін старих копійок буде можливий до закінчення воєнного стану або протягом трьох місяців після його завершення.

Копійки. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що ці монети не матимуть значної колекційної цінності. Як пояснює Віталій Ткач, редактор сайту "Монети-Ягідки", лише рідкісні монети або ті, що виготовлені з дорогоцінних металів, можуть мати високу цінність. Простий дріб'язок, випущений у великій кількості і виготовлений із звичайних матеріалів, навряд чи стане дорогоцінним артефактом у майбутньому.

Ці зміни стосуються всіх, хто зберігає старі монети вдома. Не варто очікувати, що копійки будуть мати високу вартість через роки. Краще скористатися можливістю обміняти їх на нові гроші зараз, адже в майбутньому їхня цінність може лише знижуватися. Після завершення періоду обміну ці монети вже не будуть дійсними, тож не відкладайте їх обмін на останній момент.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Нагадаємо, Особливо вигідний обмін: колекціонери пропонують 8000 грн за монету номіналом 5 копійок

Раніше ми розповідали, що В Україні виводять з обігу деякі купюри: потрібно позбутися якнайшвидше

Також, Українцям заплатять понад 80 000 грн за стару залізну гривню: як виглядає