Нацбанк найближчим часом фіналізує обмеження карткових переказів для фізичних осіб. Про наслідки такого кроку, розповів економіст, ексзаступник голови правління Нацбанку Олександр Савченко в ефірі "Громадського радіо".

Олександр Савченко вважає, що запровадження обмежень може призвести до низки негативних наслідків, серед яких відтік грошей з банківської системи, а також ослаблення депозитної бази банків.

Переказ коштів. Фото: YouTube

"Такі маленькі ліміти для всіх, на мою думку, призведуть до відтоку грошей з банківської системи, послаблять депозитну базу банків, вони отримуватимуть менше доходів від проведення операцій, а значить платитимуть менше податків", - заявив економіст.

Фахівець додав, що замість запровадження лімітів можна було б змусити комерційні банки таким чином працювати саме з клієнтами, а також запрограмувати банківську систему на визначення підозрілих операцій та їх перекриття.

Популярні новини зараз

Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ

"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Показати ще

Приват24. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Нацбанк встановить ліміти на P2P-перекази – не більше 100 тисяч гривень та 30 операцій на місяць для одного рахунку. Обмеження встановлюється виключно на вихідні операції, коли особа надсилає комусь гроші на картку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні виводять з обігу деякі купюри: потрібно позбавитися якнайшвидше.

Також наш портал інформував, Нацбанк погіршив інфляційний прогноз: ціни в магазинах зростатимуть активніше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фальшивомонетники активізувалися: НБУ попередив, яких купюр слід побоюватися.