В українських супермаркетах спостерігається тенденція до подорожчання популярних круп, у тому числі гречки. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

У великих торгових мережах, поки що незначно, зросли ціни на рисову та гречану крупу. Водночас залишається стабільною вартість пшона.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Середня вартість кілограма крупи трохи збільшилася, якщо порівнювати з минулим місяцем - з 28,27 до 28,37 гривні. Найдешевше гречка пропонується в Auchan та Novus – по 24,90 та 26,99 гривні за кілограм відповідно.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Варто готуватися до того, що з осені гречка почне зростати у ціні. Посівні площі під неї у 2024 році помітно скоротили, тому врожай буде меншим, ніж у минулі роки.

Ціни на рис

Середня вартість довгого рису збільшилась із 55,67 до 56 гривень за кілограм. Також трохи подорожчав пропарений довгий рис - до 65,17 гривні за кілограм. Круглий рис трохи зменшився у ціні і в середньому продається по 69 гривень за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Ціни на пшоно

Цінник на пшоняну крупу залишився стабільним, якщо порівнювати з попереднім місяцем - 28,10 гривні за кілограм. У Metro продукт пропонується за найнижчою ціною – 24,50 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.