В українських супермаркетах відчутно збільшились ціни на популярні соуси, а також подорожчають деякі спеції. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Найбільше у супермаркетах зросли середні ціни на майонез. Дорожить і кетчуп, але стриманими темпами. У сегменті спецій ситуація спокійніша, але також фіксується збільшення середньомісячних цін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на соуси

Середня вартість майонезу "Королівський смак 67%" зросла із 46,75 до 48,16 гривні за 300 грамів. Понад 5 гривень злетів цінник на майонез "Щедро 67%". У середньому продукт продається по 55,44 гривні за 300-грамову упаковку.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Кетчуп "Торчин до шашлику" також виріс у ціні, але порівняно з майонезом не так значно – з 29,69 до 31,42 гривні за 270 грамів.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Ціни на спеції

Перець чорний горошок виріс у ціні з 8,54 до 9,80 гривні за 10 грамів. Водночас 20-грамову упаковку продукту подорожчало з 15,79 до 16,34 гривні.

Ціни на спеції. Фото: скрін Мінфін

Незначно подешевшала в супермаркетах приправа "Еко" для шашлику – з 8,95 до 8,57 гривні за 20 грамів.

Ціни на спеції. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.