Монети номіналом 10, 25 та 50 копійок певних різновидів можна продати за десятки тисяч гривень. Такий лот з'явився на спеціалізованому онлайн-аукціоні violity.
Українець виставив на продаж три монети – 10, 25 та 50 копійок. Сотні колекціонерів одразу ж зацікавилися лотом та зробили десятки ставок. В результаті вартість невеликого набору монета злетіла до 72 тисячі гривень.

Цінна монета. Фото: violity

За словами фахівців, цінність цих копійок зумовлена ​​датою випуску: монети 1992 року карбувалися на верстатобудівному заводі в Луганську англійськими штемпелями. Українські нумізмати називають такі гроші "англійками".

Цінна монета. Фото: violity

Продавець зазначив, що монети перебувають у колекційному стані. При цьому на них помітні потертості та невеликі подряпини. Все через те, що цінні копійки були в обігу. Втім, на бажання колекціонерів придбати ці екземпляри це не вплинуло.

Цінна монета. Фото: violity

"Комплект монет 10,25,50 копійок чекан Англійськими штемпелями, різновид по каталогу 4ВАд, 4БАд, 4ААд. Монети в колекційному стані ну були в обігу", - написав власник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бабусині ялинкові прикраси коштують ціле майно: за які іграшки колекціонери готові платити тисячі гривень.

Також наш портал інформував, відкрийте гаманець та побачите там десятки тисяч гривень: що ховається за купюрами номіналом 1 та 500 гривень.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за нею полюють колекціонери: вилучена із обігу монета може принести 17 500 гривень.