Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Так, у Міністерстві соціальної політики України відповіли на одне дуже важливе питання, яке хвилює безліч громадян.

Зокрема у Мінсоцполітики розповіли, чи планують підвищення пенсійного віку. В Україні потрібно створити умови, щоб громадяни залишалися на ринку праці якомога довше, проте піднімати пенсійний вік понад 65 років не планують.

Про це стало відомо завдяки заявам міністра соціальної політики Оксани Жолнович, які вона озвучила у свіжому інтерв'ю для одного із українських видань.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Нині в Україні можна вийти на пенсію у 60 років (за наявності у 2024 році страхового стажу не менше 31 року), 63 року (якщо людина накопичила не менше 21 року страхового стажу) та 65 років (за наявності 15 років стажу).

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Як наголосила міністр соціальної політики, понад 65 років пенсійний вік піднімати не планують. За її словами, у 65 років людина за будь-яких обставин та наявності необхідного мінімуму страхового стажу зможе вийти на пенсію.

"Ми не збільшуватимемо. Стандарт, закладений у 2017 році, оптимальний, і його варто зберегти. Він не вік людини регламентує, а кількість відпрацьованих років... Зараз, на мою думку, це нормальний варіант", - сказала Жолнович.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Однак міністр наголосила, що необхідно створювати умови, щоб люди залишалися на ринку праці якнайдовше — щоб і самі хотіли працювати, і роботодавці розглядали їх як цінний ресурс. Зокрема, за словами Оксани Жолнович, слід підвищувати рівень цифрової грамотності.

Нагадаємо, кому заплатять соціальну пенсію: вистачить на хліб та трохи гречки.

Раніше повідомлялося, як раніше вже не буде: пенсіонерам готують неприємний сюрприз.

Також, страховий стаж для пенсії: ПФУ дав безцінну пораду.