В українських супермаркетах різко збільшилися ціни на вершкове масло та макаронні вироби. Стриманішими темпами дорожчає хліб. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Подорожчання стратегічно важливих продуктів почало прискорюватися. Середні ціни на вершкове масло зросли більш як на 7 гривень, а макаронні вироби додали у вартості майже 10%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на вершкове масло

Олія вершкове "Селянське 72,5%" у середньому продається по 72,75 гривні за 200 грамів. Якщо порівнювати з липнем, то у серпні середня вартість продукту зросла більш ніж на 2 гривні. Олія вершкове "Яготинське 73%" подорожчало відчутніше - з 80,10 до 87,65 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Показати ще

Ціни на макаронні вироби

Макарони пір'я зросли у ціні в середньому на 3,1 гривні – до 33,90 гривні за кілограм. Найвищий цінник на продукт у мережі Auchan – 45,10 гривні за кіло, а найдешевше у Metro – 25,90 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Пшеничний хліб нарізка подорожчав з 34,21 до 34,45 гривні за 650 грамів. Хліб пшеничний "Цар Хліб" нарізка, виріс у ціні також на копійки – до 30,76 гривні за 600 грамів. Вартість головного продукту, за деякими прогнозами, може зростати далі, зокрема через подорожчання головного компонента – борошна.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, ми писали, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.