Народний депутат України від "Слуги народу" Дмитро Гурін знову оскандалився вельми підозрілою заявою щодо податків. За його словами, всі перекази фізосіб з картки на картку мають оподатковуватись 19,5%.

Однак варто відразу зазначити, що це, навіть за його словами, повинно стосуватися сімейних переказів та благодійних фондів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Дмитра Гуріна у соціальній мережі X.

Думки нардепа Гуріна, скріншот: X

Гроші на картку від фізособи фізособі мають оподатковуватися 19,5% (окрім переказів у сім'ї та на банки БФ). Варіант - приймати на рахунок ФОП з податком 5%. У разі недоплати цих податків за рік на 17000 має відкриватися кримінальна справа за 212 ст ККУ. Так вимагає Закон України. пише Гурін

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Показати ще

Однак пізніше в коментарях Дмитро Гурін додав, що це питання вже вирішене на законодавчому рівні, і закликав усіх "розходитися".

Думки нардепа Гуріна, скріншот: X

У свою чергу, українці з іронією відповіли на таку публикацію нардепа, що можна побачити у свіжих коментарях. Наприклад, одна з українок запитала, чи можна дихати без податків. На що нардеп відповів, що "поки що можна". А ось інша українка навіть відповіла у грубій формі, мовляв, коли є важливі питання, то Дмитро на них не відповідає.

Коментарі, скріншот: X

Ось що пишуть люди:

Коментарі, скріншот: X

Коментарі, скріншот: X

Коментарі, скріншот: X

Коментарі, скріншот: X

Нагадаємо, ціни зростуть на 10-15%: виживати стане ще складніше і дорожче.

Раніше повідомлялося, що "Податок на посилки", підвищення акцизів на газ і утиски малого бізнесу мають явні ознаки лобізму - економіст.

Також, чернігівський кишеньковий "Полікомбанком" родини Тарасівців може бути ліквідований.