В Україні вже неодноразово підвищували пенсійний вік, бо й почали ходити жарти, що в нашій країні до пенсії ще дожити треба.

Але й зараз постають питання про те, чи будуть ще підняття пенсійного віку в Україні. Нагадаємо, що загальний пенсійний вік за умови виконання умов за стажем становить 60 років.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

"Ні, ми не будемо його (пенсійний вік. – Ред.) збільшувати. Стандарт, закладений в 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це – непоганий варіант", – пояснила міністерка.

Однак Жолнович також додала, що варто створювати умови, щоб українці залишались соціально активними, працювали навіть отримуючи пенсію.

Популярні новини зараз

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Показати ще

"Людина у 65 років – це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, має чудовий досвід і гарні можливості робити внесок в економіку. Враховуючи ці обставини, ми маємо створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс", – додала Жолнович.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що до пенсії доплатять 3250 грн: як оформити допомогу. Програма є важливою підтримкою для багатьох українських пенсіонерів.

Раніше ми повідомляли, що тепер трудовий стаж отримати буде важче: українцям ускладнили вихід на пенсію.