Певні категорії українців отримують допомогу на оплату комунальних послуг від держави, однак у деякі пори року цим особам можуть призначити "нульову" субсидію.

У прес-службі ПФУ розповіли, що субсидіантам не потрібно хвилюватись у такому разі. Допомога від держави призначається, коли є різниця між розміром сум за комунальні послуги та розміром обов'язкового платежу, який у свою чергу визначають індивідуально, а залежить він від розміру загального доходу сім'ї.

Платіжка. Фото: скрін youtube

"Якщо за результатами здійсненого розрахунку розмір (різниця) має нульове чи негативне значення, субсидія становить 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов'язкового платежу", - додали до ПФУ.

"Нульова субсидія" зазвичай призначається споживачам у літню пору і до жовтня, коли відсутнє опалення, адже в холодну пору роки суми в платіжках зростають і споживання комунальних послуг теж.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube

Однак субсидіантам варто запам'ятати, що для кожної послуги є сума для обов'язкової оплати, і лише у разі її внесення можуть призначити субсидію. Залишок за спожитий газ, світло чи воду відшкодовує управління соціального захисту.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, чи зменшать субсидію після отримання разової грошової допомоги.

Раніше ми повідомляли, що комуналка забере більше грошей: ще одна платіжка збільшиться на 100 гривень.

Також стало відомо, що світло – 6 гривень, опалення – 5000 грн. , газ – 12 000 грн.: комуналка в Україні може стати непідйомною.