До кінця 2024 року ціни на бензин, дизпаливо та автогаз зміняться. Експерти розповіли, чого слід очікувати українським водіям.

Національний банк України прогнозує, що до кінця року паливо може подорожчати на понад 9%. Серед причин – підвищення акцизів. Водночас експерти паливного ринку грандіозних змін у цінах на АЗС не очікують.

АЗС. Фото: скрін youtube

Так, директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн заявив, що швидше за все зростання акцизів на першому етапі буде непомітним для більшості водіїв. Винятком стануть лише ті, хто їздить на автогазі.

"Більше зростання - на 5 гривень - буде на скраплений газ. Що стосується бензину та дизеля - взагалі не факт, що ми побачимо якісь зміни", - заявив експерт.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

Економіст Олега Пендзін також упевнений, що перший етап підвищення акцизів не суттєво вдарить по гаманцях водіїв. Втім, у довгостроковій перспективі паливо подорожчає приблизно на 8-9 гривень за літр – до 2028 року.

Різкого зростання цін на пальне не буде – такої думки дотримується і засновник логістичної групи компаній Прайм Дмитро Льоушкін. Він зазначає, що ціни на АЗС зростатимуть поступово, оскільки після зростання акцизів залишаться запаси ресурсу, закупленого за старою податковою ставкою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні дорожчає автогаз: причини та прогнози експертів.

Також наш портал інформував, заправка автомобіля обійдеться дорожче: водіям показали, як змінилися ціни на автогаз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрату палива.