Пенсійний фонд оголосив про важливе нововведення для громадян, які поки що не вийшли на заслужений відпочинок. Відповідне повідомлення опублікували на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі facebook.

Кожен відвідувач сервісного центру ПФУ тепер зможе дізнатися про приблизний розмір своєї майбутньої пенсії, а також вік, в якому вийде вийти на заслужений відпочинок (60, 63 або 65 років).

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

У відомстві анонсували нові можливості електронного сервісу "Пенсійний калькулятор". Якщо раніше ним можна було скористатися лише в особистому кабінеті вебпорталу електронних послуг ПФУ, то тепер така можливість є у кожному сервісному центрі.

"Відтепер фахівці, які ведуть прийом громадян у сервісних центрах, можуть за допомогою “Пенсійного калькулятора” за зверненням людини розрахувати її страховий стаж та орієнтовний розмір пенсії", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Наголошується, що "Пенсійний калькулятор" розраховує орієнтовний розмір пенсії за віком за показниками, що є на момент розрахунку. При цьому сервіс не допускає зростання середньої зарплати або рівня інфляції, тому найбільш точним є розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.