В Україні з 1 жовтня має відбутися перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Розмір допомоги буде збільшено. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду.

В осінньо-зимовий сезон зростають витрати на житлово-комунальні послуги, оскільки виникає потреба платити за опалення, а також збільшується споживання газу. На цей період субсидії перераховують і, відповідно, розмір допомоги стає більшим.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Пенсійний фонд перепризначає субсидії на опалювальний сезон з 1 жовтня автоматично, тобто до більшості українців додатково звертатися не доведеться. Зокрема, тим, кому на літній період було призначено субсидію 0,00 грн.

Особам, які планують оформлювати субсидію на опалювальний період, необхідно подати заявку до 30 листопада - тоді допомогу буде призначено з 1 жовтня.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Якщо громадяни, які не отримували житлову субсидію влітку або яким було відмовлено у її призначенні на неопалювальний період, звернуться за її призначенням у період по 30 листопада, житлову субсидію буде призначено з жовтня", - йдеться у повідомленні Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям масово відмовляють у субсидіях: хто може залишитися без допомоги вже у вересні.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.