Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що фахівці Пенсійного фонду нагадують, як людині похилого віку можна збільшити вже існуючу пенсію. Проте, не всі відразу, для цього потрібно кілька умов.

У прес-службі Пенсійного фонду України нагадали про робочий механізм надання додаткової надбавки до пенсії – так званої "благодійної пенсії".

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Отримати ці гроші може будь-який літній українець за умови, що благодійник захоче пожертвувати йому певну суму. Це може бути як близька, так і абсолютно незнайома пенсіонеру людина.

Розмір благодійної пенсійної пожертви меценат визначає самостійно. При цьому пенсіонеру нараховується не вся сума. Згідно з правилами ПФУ, пенсіонер отримує 70% від суми пожертвування, а решта 30% надходять до бюджету ПФУ та використовуються для виплати пенсій літнім громадянам.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

"30% суми надходить до бюджету Пенсійного фонду України і використовується як фінансовий ресурс на виплату пенсій", - йдеться у повідомленні.

Наприклад, якщо благодійник вирішив пожертвувати пенсіонеру 1000 гривень, то людина похилого віку отримає 700 гривень, а 300 гривень піде до фонду ПФУ. Причому ці суми може бути як одноразові, і розраховані певний період. Наразі головне пенсіонерам знайти таких благодійників.

Нагадаємо, пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати.

Раніше повідомлялося, літні українці можуть отримувати додаткову пенсію: за якої умови.

Також, навіть 300 грн заберуть? Пенсіонерам повідомили тривожну новину.