Колекціонери показали купюри, які можна продати в рази дорожче номіналу. Наприклад, за одну банкноту номіналом 1000 гривень можна отримати понад 5000 гривень. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Українські паперові гривні можуть мати таку ж цінність, як і рідкісні колекційні монети. Тільки в цьому випадку слід звертати увагу на серійний номер банкноти. Чим він унікальніший і незвичайніший, тим більше шансом, що вона щось варта.

Гроші. Кадр з ютуба

Наприклад, на онлайн аукціон виставили досить цікавий лот – 1000 гривень із серійним номером, у якому одні двійки. Власник банкноти зазначив, що вона 2019 року випуску та оцінив її в 5 разів дорожче за номіналу - 5200 гривень.

"Щасливі" банкноти. Фото: violity

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Показати ще

Крім того, резонанс викликав ще один не менш цікавий та незвичайний лот, що складається з 14 банкнот номіналом 2 гривні 2004 року. Особливість купюр - у серійних номерах цифри йдуть поспіль.

"Щасливі" банкноти. Фото: violity

Ці 14 банкнот одразу ж привернули увагу колекціонерів і під час торгів цінник на них піднявся до 2500 гривень. Втім, до кінця аукціону вартість рідкісних гривень може значно збільшитись, можливо навіть помножитися.

"Щасливі" банкноти. Фото: violity

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, колекціонери полюють на радянські іграшки: на вашому горищі може зберігатися скарб.

Також наш портал інформував, у ваших гаманцях може причаїтися скарб: за якісь купюри колекціонери готові платити 80 000 гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, особливо вигідний обмін: колекціонери пропонують 8000 грн за монету номіналом 5 копійок.