З 1 жовтня 2024 року Ощадбанк планує змінити тарифи на користування своїми банківськими картками. Ці нововведення торкнуться різних аспектів обслуговування, включаючи вартість зняття готівки та оплати SMS-повідомлень про транзакції.

Ці зміни можуть відчутно вдарити по гаманцям окремих категорій клієнтів. По-перше, змінюється вартість SMS-інформування: для зарплатних, пенсійних і соціальних карток сума становитиме 15 гривень на місяць, тоді як для приватних та кредитних карток — 25 гривень, якщо обрати варіант через SMS (або 15 гривень, якщо через Viber).

Оплата банківською карткою / фото: Freepik

Що стосується власників корпоративних карток, то тут також будуть дві важливі зміни. По-перше, комісія за зняття готівки в банкоматах становитиме 0,9% від суми зняття, але не менше 5 гривень. Це підвищення може особливо сильно вдарити по тих, хто часто знімає невеликі суми.

По-друге, послуга SMS-інформування тепер обходитиметься у 25 гривень на місяць. Це збільшення може стати значним фінансовим тягарем для бізнесу, який активно використовує корпоративні картки для різноманітних операцій.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Окрім того, власники дитячих карток зможуть безкоштовно зняти не 2000, а 3000 гривень на місяць. Таке підвищення ліміту дозволить батькам менше турбуватися про додаткові комісії.

Нагадаємо, що легко втратити гроші: українці скаржаться на банкомати ПриватБанку

Раніше ми розповідали про те, що українцям зменшать зарплати з вересня - куди зникатиме частина доходів

Також вас може зацікавити: ліміти НБУ на перекази з картки на картку: українці зможуть обійти обмеження