У столиці України стартувала нова ініціатива для школярів, яка дає можливість безкоштовного користування громадським транспортом на весь навчальний рік. Це прекрасна новина для багатьох київських родин, адже тепер витрати на транспорт для дітей значно скоротяться.

З 1 вересня 2024 року і до кінця червня 2025 року всі учні київських шкіл мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті столиці. Це стосується абсолютно всіх видів транспорту – автобусів, тролейбусів, трамваїв та навіть метро. Головне – мати учнівський квиток і не забувати валідувати його під час кожної поїздки.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Щоб скористатися правом на безкоштовний проїзд, потрібно оформити учнівський квиток. Сьогодні це можна зробити легко і швидко через мобільний додаток "Київ Цифровий". Достатньо вибрати сервіс "Замовлення учнівського квитка", внести необхідну інформацію про учня і відправити заявку. Після підтвердження даних школою ви отримаєте номер і пін-код квитка, які потрібно додати до акаунту учня в сервісі "Транспортна карта".

Для тих, хто ще не обзавівся смартфоном, існує можливість отримати традиційний пластиковий учнівський квиток. Його також можна додати до акаунту в "Київ Цифровий", щоб мати можливість користуватися обома версіями квитка – цифровою та пластиковою. Це зручно, адже кожен зможе вибрати те, що підходить саме йому.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Важливо пам’ятати, що для безкоштовного проїзду учень повинен мати при собі учнівський квиток і не забувати валідувати його кожного разу під час посадки в транспорт. Це дозволить контролерам швидко і без проблем перевірити наявність пільги.

Якщо ж ви не пільговик і хочете скористатися метрополітеном, вам потрібно оплатити поїздку, використовуючи транспортну карту, QR-квиток або ж здійснити оплату за допомогою банківської картки чи смартфона. Пільговики ж можуть сміливо користуватися своїм учнівським квитком і не хвилюватися про оплату.

Нагадаємо, доступні пільги для родин з дітьми: знижки на житло, комунальні послуги та пальне

Раніше ми розповідали про безкоштовний проїзд, пільги на комуналку і юридична допомога: що повинні знати українські пенсіонери

Також, українцям назвали дату, до якої збережуть пільговий тариф на газ