Реформа в "Укрзалізниці" загрожує стати справжнім проривом, на думку Леоніда Козаченка, президента Української аграрної конфедерації. Він запевняє, що позбавлення УЗ монопольного статусу призведе до справжньої конкуренції на ринку та дозволить знизити тарифи на вантажні перевезення.

Козаченко вважає, що це допоможе знизити ціни на вантажоперевезення як мінімум на 30%, а в деяких випадках навіть на 50%.

Як це працює? У більшості країн ЄС є державна монополія лише на магістральні залізниці, а ось інше – приватні компанії. Козаченко впевнений, що такий підхід міг би значно зменшити тарифи в Україні. Він пропонує зробити все приватним, крім найголовнішої залізниці.

Укрзалізниця вантажні перевезення \\ фото Фокус

Євросоюз давно підштовхує Україну до залізничної реформи, але процес застрягає. У ЄС, наприклад, 308 компаній мають ліцензії на перевезення залізницями, і жодна з них не є державною. В Україні ж державна монополія, як і раніше, панує без конкуренції.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

В Україні реформи просуваються повільно, незважаючи на докладені зусилля, щоб дозволити приватним компаніям працювати з вагонами. Тепер Козаченко каже, що настав час зробити приватними та локомотиви. Якщо все піде за планом, то конкуренція на залізничному ринку стане реальністю.

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" заявили про серйозну кризу квитків.

Раніше ми писали про те, що проїзд у транспорті може подорожчати до 25 гривень: КМДА пояснює чому.

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні може не стати громадського транспорту: експерт назвав єдину надію.