До кінця 2024 року деякі українські пенсіонери можуть отримати значну надбавку до своєї виплати. Ця можливість відкрита для тих, хто перебереться до гірських населених пунктів. Деталі викладено у Законі України "Про статус гірських населених пунктів".

Згідно з українським законодавством, мешканці населених пунктів, які офіційно мають статус гірських, можуть отримувати надбавки до пенсії у розмірі 20%. Така ж можливість представлена ​​і пенсіонерам з-поміж ВПО, які переїдуть до гірських населених пунктів.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Зазначається, що доплата до пенсії виплачується за умови проживання у населених пунктах, де існують проблеми із соціально-побутовим обслуговуванням, доступністю транспорту та сферою застосування праці.

Надбавка мешканцям гірських населених пунктів розраховується індивідуально та становить 20% від основного пенсійного забезпечення. Наприклад, якщо пенсія складає 4000 гривень, то надбавка – 800 гривень.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Для отримання такої надбавки необхідно мати посвідчення, що підтверджує проживання у гірській місцевості. Цей документ оформляється через місцеву владу чи ЦНАП.

Якщо надбавку планує отримувати пенсіонер-переселенець, йому додатково необхідно мати довідку ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, ми писали, літні українці можуть отримувати додаткову пенсію: за якої умови.