Виявляється, що в Україні, для тих, хто має борги по комуналці, планується заборонити реєстрацію авто. Як кажуть законодавці, метою цієї ініціативи є стимулювання своєчасного погашення заборгованостей.

Про це йдеться у законопроекті №9363, який найближчим часом Верховна Рада може розглянути та ухвалити.

Хоча документ ще не ухвалено парламентом, Міністерство фінансів України вже висловило підтримку і рекомендує прийняти його за основу.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Законопроект передбачає перевірку осіб, які реєструють автомобілі у сервісних центрах МВС через Єдиний реєстр боржників. Якщо в реєстрі виявиться, що людина має борги за комунальні послуги, їй буде відмовлено в реєстрації транспортного засобу.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Це не забороняє купувати автомобілі за дорученням, але вони не зможуть зареєструвати транспортний засіб на своє ім'я.

Автори законопроекту аргументують необхідність його ухвалення тим, що існуючі заходи примусового виконання рішень застаріли та потребують модернізації.

Авто, фото: Знай.ua

У записці пояснення до законопроекту зазначено, що через цифровізацію та оптимізацію процесів стягнення з майна боржника можна підвищити ефективність системи виконання судових рішень. Ухвалення цього закону, на думку розробників, допоможе зменшити кількість невиконаних судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) та підвищить дисципліну з питань оплати комунальних послуг.

Законопроект також передбачає, що його положення не порушують права та свободи, гарантовані Конституцією України та Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод. У документі наголошується, що нові обмеження не містять ознак дискримінації, а їх застосування проводитиметься відповідно до принципу рівності прав та можливостей для всіх громадян.

Нагадаємо, душ і прання стануть розкішшю: куб води буде дорожчим за 100 гривень.

Раніше повідомлялося, українцям назвали "зимовий" тариф на світ: скільки доведеться платити за кВт*год.

Також, ось "звідки ноги ростуть": українцям розкрили секрет незрозумілих боргів за комуналку.