В Україні назрівають великі зміни в житловій сфері. Вже незабаром ми можемо стати свідками та учасниками масштабної програми з оновлення старих та аварійних будинків. Згідно з інформацією від народного депутата Ірини Шуляк, до кінця року у Верховній Раді планується розгляд законодавчих ініціатив, які запустять цей важливий процес.

На сьогоднішній день в Україні налічується понад 60 тисяч будинків, що належать до аварійного або застарілого житлового фонду. Багато з цих будівель давно потребують капітального ремонту або ж повної реконструкції. Програма, яку наразі готують депутати, передбачає два основних шляхи вирішення проблеми: модернізація старих будинків або їх знесення з подальшим будівництвом нових, сучасних житлових комплексів.

багатоповерхівка, фото novosti-n.org

Мешканцям таких будинків пропонуватимуть кілька варіантів. Перший – тимчасове переселення на час проведення будівельних робіт, з поверненням до оновленого житла після завершення всіх робіт. Другий варіант – переселення до нових квартир у вже збудованих сучасних будинках. І третій – виплата грошової компенсації за старе житло.

Такі зміни спрямовані на поліпшення умов проживання українців, адже старі будинки часто є енергетично неефективними, зношеними і небезпечними для життя. Оновлення житлового фонду не лише підвищить якість життя мешканців, а й допоможе вирішити проблеми з енергоефективністю та безпекою.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Нагадаємо про масові відключення світла у п'яти областях: українцям загрожує нова проблема

Раніше ми розповідали, що селян шокували трагічною звісткою: житимуть ще менше

Також, відібрали майно та утримували у неволі: соціальний центр на Закарпатті перетворився на катівню