Українцям спрощують процедуру оформлення соціальної допомоги та виплат. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

При зверненні до органів соціального захисту громадянам доведеться подавати набагато менше документів для оформлення виплат та допомоги.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube

"Наразі зʼявилась можливість відмовитись від прийняття значної кількості паперових документів при призначенні виплат і допомог. Та інформація, яка вже є в ЄІССС, буде підтягуватись з цієї системи, – відтак, не потрібно наново її підтверджувати і подавати паперові документи", - йдеться у повідомленні.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

У Мінсоцполітики пояснюють, що дані людини, яка вже отримувала виплату або допомогу раніше, внесено до Реєстру. Якщо громадянин звернеться для переоформлення виплати чи оформлення нової, достатньо буде подати заяву та паспорт чи інший документ для ідентифікації. Пошуком решти інформації займеться працівник органу соцзахисту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, старим та хворим українцям доплачуватимуть до пенсії: хто і як може отримати нову допомогу.

Також наш портал інформував, платитимуть по 2500 грн: українців запрошують зареєструватися на нові виплати – термін обмежений.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, десятки тисяч гривень, крім зарплати: мобілізовані українці отримають одноразову допомогу, але суми будуть різні.