Тариф на електроенергію для населення не змінюватимуть щонайменше до кінця опалювального сезону. Проте українці все одно можуть отримати збільшені рахунки, попереджають в одному з обленерго.

Збільшені платіжки за електроенергію можуть надсилати з кількох причин. Одна з них – наслідки некоректної роботи електролічильника.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Експерти пояснюють, що виявити несправність пристрою обліку можна, контролюючи показники. Якщо споживач регулярно та своєчасно фіксує дані про обсяги використаної електроенергії, то неточності виявляються швидко.

Несправність лічильника може бути наслідком механічних пошкоджень, заводського шлюбу чи банального збою у роботі. В останньому випадку такі проблеми виникають навіть із найновішими лічильниками.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Енергетики виділяють ще одну популярну причину, коли суми у платіжці можуть перевищувати очікування – не вчасно передані показники лічильника.

Не маючи актуальних даних про споживання, оператор ГРМ проводить розрахунки на підставі показників за попередні місяці. Відповідно сума може не збігатися з реальним рівнем споживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, космічні платіжки за світло можна трохи "приземлити": як платити менше.

Також наш портал інформував, якщо у вас є бойлер – ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.