Малозабезпеченим українцям допоможуть виплатити борги за газ, електроенергію, водопостачання та інші комунальні послуги. Про це йдеться на офіційному сайті міста Одеса.

Українці, які перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть у повному обсязі платити за житлово-комунальні послуги, можуть розраховувати на муніципальну допомогу.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Ця програма підтримки діє для мешканців Одеси. Виплати на погашення комунальних боргів здійснюються регулярно, після звернення громадян.

"Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 80 громадянам Одеси на загальну суму 797 220 грн. Трьом громадянам надані рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що за борги з комуналки українцям почали нараховувати пеню, а також можуть відключати послуги та стягнути кошти у судовому порядку. Виконавча служба може заарештувати банківські рахунки, а в особливо запущених випадках конфіскувати майно боржника - як рухоме, і нерухоме.

До речі, в Україні вже анонсували нові санкції боржникам за житлово-комунальні послуги. Зокрема планують заборонити реєстрацію авто.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги українців за комуналку стрімко зростають: не рятують навіть субсидії.

Також наш портал інформував, українці зможуть платити за комуналку "Національним кешбеком": як це буде працювати.

Крім того, ми писали, борги за комуналку: як зупинити нарахування пені та уникнути відключення послуг.