Українські супермаркети перерахували ціни на одні з найбільш затребуваних продуктів - рис, макарони та олію. Скільки доведеться заплатити українцям, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

У вересні українцям доведеться витратити більше грошей на найпопулярніші продукти харчування. При цьому зростання цін може продовжитися й у наступні місяці, зокрема через прискорення споживчої інфляції.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на рис

Середня вартість довгого рису зросла незначно - лише на 9 копійок, до 56 гривень за кілограм. Водночас довгий пропарений рис подорожчав з 65,88 до 66,60 гривні за кіло, а круглий рис продається в середньому по 70,25 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому подорожчали більш як на гривню – до 34,23 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах продукт пропонується за вищою ціною – 45 гривень за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на соняшникову олію

Майже незамінний на кухні продукт активно дорожчає. Так, наприклад, середня вартість олії "Олейна" зросла з 58,41 до 60,15 гривні за 850 мл. Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована подорожчала майже на 1 гривню - до 61,03 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські магазини масово завищують ціни: за які продукти змушують переплачувати.

Також наш портал інформував, ціни на помідори, перець та капусту: овочі розорять будь-який гаманець.

Крім того, ми писали, цінові рекорди в супермаркетах: популярна риба стає дорогим делікатесом.