Українці, які мають заборгованості за комунальні послуги, можуть зіткнутися з серйозними проблемами під час продажу своєї нерухомості або передачі її у спадок. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко, перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Він попередив, що комунальні борги не залишаться без наслідків.

Незважаючи на те, що тарифи на комунальні послуги в Києві залишаються відносно низькими порівняно з іншими регіонами, багато мешканців столиці перестали платити за воду. Наприклад, за словами депутата, у Києві за кубометр води платять 35-37 гривень, тоді як в інших містах, як-от Умань, тариф може досягати 120 гривень за кубометр.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Кучеренко зауважив, що рано чи пізно борги за комунальні послуги «наздоженуть» кожного, хто їх накопичує. Якщо людина захоче продати квартиру або передати її у спадок, борг стане серйозною перешкодою для оформлення угоди. Адже без погашення заборгованості нотаріус може відмовити у проведенні юридичних процедур з нерухомістю.

Також нардеп акцентував на необхідності вирішення питання заборгованості на рівні держави. Він припустив, що у майбутньому буде розроблено жорсткіший механізм відповідальності для боржників. Однак на цей момент ситуація залишається невирішеною, що може суттєво ускладнити життя багатьом українцям, які нехтують своєчасною оплатою послуг ЖКГ.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Зима буде без світла: тривожний прогноз

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Таким чином, борги за комуналку можуть стати неприємним сюрпризом для тих, хто планує продати свою квартиру або передати її у спадок найближчим часом.

Нагадаємо, українців попередили про неминучість нових тарифів: коли подорожчає газ

Раніше ми розповідали: найскладніша зима та без субсидій: хто з українців залишиться без допомоги

Також, нові тарифи на воду: скільки доведеться платити