В українців є 10 днів, щоб погасити заборгованість за електроенергію або укласти договір про реструктуризацію та уникнути відключення. Про це попереджають "Вінницькі міські електричні мережі".

Енергетики нагадали, що за несплату рахунків відключати електроенергію заборонено лише мешканцям територій, де ведуться бойові дії та тимчасово окупованих територій. Решта боржників може залишитися без світла.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Електропостачальник зобов'язаний попередити споживача про відключення не пізніше ніж за 10 робочих днів. Відповідно, за цей термін потрібно встигнути сплатити борг або укласти договір про реструктуризацію.

"Для уникнення відключення, споживач повинен якнайшвидше погасити заборгованість та повідомити про це електропостачальну організацію, або, у разі відсутності коштів, укласти з постачальником договір про реструктуризацію заборгованості", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Якщо споживачеві не вдалося уникнути відключення, то відновити електропостачання можна лише після сплати боргу. Також можна укласти договір про реструктуризацію. Однак додатково доведеться сплатити вартість робіт з повторного підключення мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ось "звідки ноги ростуть": українцям розкрили секрет незрозумілих боргів за комуналку.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, ми писали, шанс вибратися з боргової ями: як отримати допомогу, якщо нема чим платити за комуналку.