Пенсіонери можуть отримувати або пенсію за віком, або соціальну допомогу, але є деякі винятки для осіб з інвалідністю з дитинства.

Наприклад, люди з інвалідністю з дитинства мають право одночасно отримувати соціальну допомогу та пенсію у зв'язку з втратою годувальника, якщо на це є підстави. Пенсії у зв'язку з втратою годувальника виплачуються непрацездатним членам сім'ї, які були годувальниками померлого.

Пенсіонери / фото: Pixabay

Цікаво, що діти-інваліди можуть отримувати дві пенсії одночасно. Це соціальна допомога та пенсія у зв'язку з втратою годувальника, за призначенням яких можна звернутися до органів соціального захисту населення. Важливо зазначити, що право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника мають лише особи, які перебували на утриманні померлого голови сім'ї та є особами з інвалідністю з дитинства.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Показати ще

Однак існують певні умови для отримання пенсії. Наприклад, залежно від того, скільки років було померлій особі на момент смерті, вона повинна бути застрахована від одного до 15 років. Однак у деяких випадках менший страховий стаж не впливає на право на отримання пенсії. Такі випадки стосуються осіб, які виступали в якості анатомічних донорів, пенсіонерів або осіб, які померли внаслідок поранень або інших проблем зі здоров'ям під час протестів в Україні в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

Нагадуємо, ПриватБанк блокує гроші пенсіонерам, чому банк українцям перекрив доступ до пенсійних виплат.

На пенсію пустять не всіх кому доведеться працювати до останього- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, скільки повині платити пенсіїї різним категоріям.