Внутрішньо переміщені особи (ВПО) в Україні мають право на фінансову підтримку від держави чи продовжуватимуть вони її отримувати у 2025 році?
Зараз на кожного дорослого виплачується 2 тис. грн, а на дітей та людей з інвалідністю – 3 тис. грн. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що її міністерство працює над створенням більш універсальної та доступної системи соціальної допомоги для найбільш потребуючих, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб.
Зараз ці виплати розраховуються на сім'ю, а для сім'ї з чотирьох осіб загальна сума підтримки може сягати 10 тис. грн на місяць. Окрім державної допомоги внутрішньо переміщені особи можуть отримати додаткову фінансову допомогу від міжнародних організацій.

Гроші. Кадр з ютуба

Наприклад, Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини надає допомогу людям, які постраждали від війни.
Щодо майбутніх виплат внутрішньо переміщеним особам міністерка Оксана Жолнович повідомила, що її міністерство продовжує працювати над удосконаленням системи допомоги. Також вона підкреслила, що уряд не припиняє надавати підтримку тим, хто її найбільше потребує.
Це стосується не лише переселенців, а й пенсіонерів, інвалідів та малозабезпечених. Вона пояснює, що розмір виплат внутрішньо переміщеним особам не змінився.

Пенсіонери / фото: Pixabay

Сума виплат внутрішньо переміщеним особам залишається 2 тис. грн. для дорослих і 3 тис. грн для дітей та осіб з інвалідністю, і тепер Міністерство працюватиме над покращенням розміру виплат внутрішньо переміщеним особам. Міністерство також заявило, що працюватиме над тим, щоб зробити свою систему підтримки доступнішою та ефективнішою.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Показати ще

Ми тепер цю суму почали виплачувати на родину, на домогосподарство. Коли ми говоримо про класичну родину з чотирьох людей, підтримка становитиме 10 тисяч: на двох дітей по 3 тисячі, на двох дорослих по 2 тисячі. І це вже зовсім інша, доволі відчутна сума. - заявила Оксана Жолнович

Нагадаємо, два види допомоги ВПО все ще доступні для українців.

Виплати для матерів, що зміниться, на чку суму можна розраховувати- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми писали, хто отримає 20 % надбавки до пенсії до закінчення 2024 року.