У 2025 році продовжиться державна підтримка внутрішньо переміщених українців. Чи варто сподіватися збільшення розміру виплат, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на годині питань до уряду у Верховній Раді.

Наступного року ВПО, які потребують підтримки, продовжать отримувати виплати від держави. Проте розмір допомоги не планують підвищувати.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

"На 2025 рік поки що Мінфіном не було заплановано збільшення розмірів державної підтримки ВПО, але обсяги цього року є достатніми", - заявив чиновник.

Денис Шмигаль зазначив, що станом на 1 вересня 2024 року в Україні налічується 1,2 мільйона громадян, які отримують виплати ВПО.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Водночас прем'єр-міністр додав, що підтримка внутрішньо переміщених українців все ж таки буде посилена шляхом введення субсидій на оренду житла.

Пілотний проєкт має запрацювати найближчим часом та передбачає оплату вартості або частини вартості оренди житла для ВПО у дев'яти прифронтових областях. Розмір виплати розраховуватиметься індивідуально для кожного домогосподарства, залежно від рівня доходу та інших факторів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нова фінансова допомога для українок з дітьми та низьким доходом: умови отримання виплат.

Також наш портал інформував, платитимуть по 2500 грн: українців запрошують зареєструватися на нові виплати – термін обмежений.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, десятки тисяч гривень, крім зарплати: мобілізовані українці отримають одноразову допомогу, але суми будуть різні.