Українцям знадобиться більше грошей на задоволення головної потреби – харчування. Прогнозується, що базові продукти можуть зрости у ціні на 20-30%. Про це повідомляє видання UBN.

На початку осені спостерігається зниження цін на деякі овочі, проте це короткочасний сезонний ефект, який зміниться подорожчанням, особливо це торкнеться якісного товару.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Підприємці скаржаться, що запас міцності у них вичерпаний і покупцям слід бути готовими до того, що вартість базових продуктів, які вживаються щодня, зростатиме. За деякими прогнозами, подорожчати деяка їжа може на 20-30%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Причин підвищення цін можна виділити відразу кілька, зокрема зростання тарифів на електроенергію, підвищення акцизів на паливо, дефіцит в енергосистемі і перехід підприємств і ритейлу на генератори. Крім того, спостерігається дефіцит фахівців та складнощі з логістикою.

Супермаркет, фото: Знай.ua

За словами експертів, свій внесок у зростання цін зробила і літня спека. Найменший урожай підштовхне ціни на корми, а слідом почне дорожчати тваринницьку продукцію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові цінники відбивають апетит: сосиски, сардельки та ковбаски стають недоступними.

Також наш портал інформував, бутерброд з олією зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, філе по 167 гривень, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину.