Українські супермаркети знизили ціни на три ключові продукти, які необхідні для приготування борщу. Про це свідчать дані моніторингу, які опубліковані на порталі "Мінфін".

У великих торгових мережах подешевшали дві ключові овочі для борщу - буряк та капуста. Також зменшилась вартість спеціальної заправки для страви.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на буряк

Середня вартість буряків знизилася з 23,09 до 13,43 гривні за кілограм. Найдешевше коренеплід продається в мережах Auchan та Metro – 10,70 гривні за кілограм. Водночас молодий буряк у середньому коштує 10,80 гривні за кілограм.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Ціни на капусту

Середня вартість білокачанної капусти знизилася приблизно на 5 гривень – до 28,04 гривні за кілограм. Найнижчі ціни на овоч фіксуються в мережі Auchan – 21,50 гривні за кілограм, а також у Metro – 22,78 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Заправка для борщу

Заправка "Торчин" буряково-томатна трохи знизилася в ціні - з 39,55 до 38,36 гривні за 220 грамів. Водночас заправка "Торчин" томатна зменшилася у вартості на 2 гривні та в середньому продається по 38,65 гривні за 240 грамів.

Ціни на заправку для борщу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, осінній шашлик ударить по гаманцю: як змінилися ціни на м'ясо та маринад.

Також наш портал інформував, картопля за ціною делікатесу: стратегічний овоч подорожчав удвічі і далі битиме рекорди.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українські магазини масово завищують ціни: за які продукти змушують переплачувати.