На початку жовтня ціни на інтернет в Україні зростуть втричі, а населення може зіткнутися з проблемами доступу до мережі.

Причиною такого сценарію розвитку подій, про який попереджають представники ринку телекомунікаційних послуг, є можливий перехід на загальну систему оподаткування, що може суттєво вплинути на діяльність інтернет-провайдерів, повідомляє Today.ua.

Доступ в Інтернет. Фото: скрін youtube

Експерти вважають, що за цими заходами може ховатися спроба монополізувати ринок на користь великих компаній, які, в свою чергу, можуть витіснити з нього дрібних провайдерів.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Популярні новини зараз

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Людмила Кокоровець, виконавчий директор групи компаній "Мій провайдер", пояснила, що цей процес може призвести до закриття багатьох невеликих інтернет-компаній, особливо тих, що працюють у селах і невеликих містах. Конкуренція серед малих провайдерів дозволяє їм підтримувати вигідні ціни та якість послуг.

А якщо вони і надаватимуть свої послуги, то зовсім за інші гроші. Це призведе до того, що в Одесі люди платитимуть за інтернет умовно 300 гривень на місяць, а де-небудь у віддалених районах — 1300 і більше. - додала Людмила.

Однак, якщо такі компанії закриються, споживачі можуть зіткнутися зі значним підвищенням цін на послуги.

Ринок, позбавлений конкуренції, неминуче втратить у якості послуг і прийде до зростання цін. - заявив представник компанії IT-KARKAS Роман Перун.

Нагадуємо, як захистити Wi-Fi від сусідів.

Які найдешевші тарифи на мобільний зв'язок для пенсіонерів- детальніше на Знай.ua.

Раніше повідомляли, що робити коли Київстар вимикає інтеренет і зв'язок під час відключення світла.