Для деяких українців 2025 рік розпочнеться з подорожчання комунальних послуг.

Комунальне підприємство "Святопетрівське" Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області оголосило про зміну тарифів на воду та каналізацію.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Зазначається, що з 1 січня 2025 року відбудеться підвищення вартості централізованого водопостачання на 10,5%, а каналізації – на 2,54%. Серед головних причин перерахунку тарифів – збільшення витрат підприємства на електроенергію, оплату праці та податків.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"Зростання собівартості послуги на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення обумовлюється зростання обсягів споживання води та водовідведення, що відповідно призвело до збільшення витрат на електроенергію, витрат на оплату праці, податків за користування надрами, спец водокористування та інші витрати", - пояснюють у водоканалі.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, з 1 січня вартість кубометра води для населення, бюджетних установ та інших споживачів подорожчає із 30,77 до 34 гривень. Каналізація подорожчає з 33,08 до 33,92 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період - дадуть гроші та паливо.

Також наш портал інформував, якщо у вас є бойлер – ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.