На початку осені спостерігається спад цін на яблука, виноград та банани. Скільки доведеться заплатити за вітаміни, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські садівники змушені знижувати відпускні ціни на яблука, оскільки попит на них залишається низьким, а ринок активно поповнюється новою продукцією.

Фрукти. Фото: скрін youtube

Якісне сортове яблуко надходить у продаж у середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше. Цінник коливається у межах 12-18 гривень за кілограм. Зазначається, що у першій половині вересня у продаж надходять осінні сорти яблук, які не придатні для зберігання, тому виробники реалізують їх насамперед.

За даними моніторингу, цінники на яблука в Україні вже фактично опустилися до рівня, що фіксувався за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

Фрукти . Фото: Знай. UA

Ціни на виноград та банани

Середня вартість винограду в українських супермаркетах знизилася із 141,64 до 113,53 гривні за кілограм. Найвигідніші цінові пропозиції в Auchan та Novus – 99,90 та 99,99 гривні за кілограм відповідно.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Небагато подешевшали банани. Середня вартість фрукта зменшилася з 55,85 до 54,67 гривні за кілограм. Найбільш скромний цінник на продукт у мережі Novus – 39,99 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у холодильнику миша повіситься: базові продукти подорожчають на 30%.

Також наш портал інформував, бутерброд з олією зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, філе по 167 гривень, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину.