Медичні працівники можуть отримати грошову допомогу у розмірі десяти пенсій при виході на пенсію за певних умов. Це стосується працівників закладів охорони здоров’я. Для отримання цієї допомоги медичний працівник не повинен отримувати іншу пенсію до виходу на пенсію за віком.

Наприклад, якщо він вже отримував пенсію за вислугу років, то така грошова допомога не надається. На момент досягнення пенсійного віку працівник повинен працювати в закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, що надають право на пенсію за вислугу років.

Гроші / фото: Pinterest

Це означає, що працівник мав бути зайнятий на таких посадах, які відповідно до законодавства дозволяють отримувати пенсію за вислугу років. Для отримання допомоги необхідно мати певний страховий стаж на відповідних посадах. Для чоловіків це 35 років, а для жінок — 30 років.

Ці умови визначені пунктом 7-1 розділу XV Закону України про пенсійне страхування та постановою Кабінету Міністрів України №1119 від 23.11.2011.

Популярні новини зараз

Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

гроші

Для отримання грошової допомоги у розмірі десяти пенсій медпрацівники повинні мати страховий стаж роботи в державних або комунальних закладах на визначених посадах.

Нагадаємо, рада наполягла, щоб українцям підвищили пенсії: Кабмін надає перевагу "заморозці"

Раніше ми писали про те, що досить жерти всяку гидоту: медики вперше виявили "харчове отруєння" на статевому члені

Крім того, Знай.ua повідомляв, якщо у вас щось болить, не поспішайте до аптеки за цим засобом: нудота, свербіж і навіть нові болі вам забезпечено