Згідно зі звітом, лише 36% українців у віці 15-64 років роблять внески до державної пенсійної системи.

Без повноційної пенсійної реформи через 30 років більшість пенсіонерів, 60%, можуть жити без державної пенсії. Такий прогноз міститься у звіті "Майбутнє пенсійної системи України: адекватність, охоплення та стійкість", опублікованому на сайті Міжнародної організації праці.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Основними причинами низького рівня пенсійного забезпечення є низький рівень зайнятості, високий рівень безробіття серед молоді та жінок, неформальна зайнятість та низька заробітна плата.

"Зараз тільки 36 відсотків населення працездатного віку від 15 до 64 років в Україні платять внески в державну пенсійну систему. Коли охоплення населення знаходиться на такому низькому рівні, застосування суворого принципу сплати внесків з точки зору придатності означає, що зрештою понад 60 відсотків людей похилого віку не отримуватимуть пенсію, пов'язану зі сплатою внесків" - йдеться у відомстві.

Популярні новини зараз

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Що потрібно знати про накопичувальну пенсію?
Кабінет Міністрів України запланував запустити накопичувальну пенсійну систему у 2021 році. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це дозволить залучити інвестиції в розмірі близько 50 мільярдів доларів США протягом наступних 10-15 років.

Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube

У липні того ж року уряд затвердив склад Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, яка відповідає за затвердження накопичувальних пенсійних схем. Також 3 серпня 2021 року прем'єр-міністр оголосив про плани запровадити систему соціального страхування з накопичувальними пенсіями, яка почне діяти з 2023 року. А 17 серпня було анонсовано проєкт запуску цієї схеми. Це важливий крок до забезпечення більш безпечного майбутнього для пенсіонерів, але необхідно докласти зусиль для підвищення рівня участі та зайнятості.

Нагадуємо, українцям доплачуватимуть до пенсії.

Пенсії не дочекаєтеся, якщо вчасно це не зробите- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, пенсіонерам дозволили не платити за комуналку, хто отримає 100% знижки.