Для всіх наших читачів, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну, є важлива інформація. Справа в тому, що в Україні працює програма "Городок Гансена". Ця ініціатива надає переселенцям безкоштовне житло в Київській області на строк до 5 років з оплатою лише комунальних послуг.

Програма надає будинок біженцям із Донецької, Луганської, Харківської, Сумської та Херсонської областей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню представників місії HANSEN в Україні.

Багатоквартирний будинок / фото: Pinterest

Цей проєкт заснований американським підприємцем Деллом Лоєм Хансеном, який вирішив допомогти українцям, які втратили будинки через російське вторгнення.

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Програма надає можливість безкоштовного проживання для переселенців із областей, які найбільше постраждали від війни. У рамках програми переселенці можуть отримати житло у трьох різних локаціях Київщини:

Тарасівка – "Городок Хансена", тут переселенці можуть мешкати безкоштовно до 5 років. Єдина умова – оплата комунальних послуг;

Софіївська Борщагівка – квартирний будинок, де також надається безкоштовне проживання терміном до 5 років з оплатою тільки комунальних послуг;

Колонщина - "Чудо-Містечко" для людей похилого віку біля Макарова. Тут проживання постійне та безкоштовне, включаючи комунальні послуги.

Під'їзд багатоквартирного будинку / фото: скріншот Youtube

Хто може претендувати на житло

Програма орієнтована на переселенців із небезпечних районів, у тому числі тих, що були примусово евакуйовані через загрози воєнних дій. Якщо сім'я нещодавно евакуювалася з Донецької, Луганської, Сумської, Харківської чи Херсонської областей, ви можете подати заявку на участь у програмі та отримати безкоштовне житло на строк до 5 років.

Щоб стати учасником програми, потрібно заповнити заявку. Це можна зробити на спеціальному сайті програми або у благодійних організаціях, які співпрацюють із фондом. При поданні заявки необхідно вказати:

- прізвище, ім'я та по батькові;

- Контактні дані (телефон, електронна пошта);

- Фотографію вашої родини;

- інформацію про трудову діяльність, доходи та обставини, за якими ви були змушені залишити своє житло.

Крім того, у заявці слід описати історію своєї сім'ї з початку повномасштабного вторгнення, що допоможе організаторам програми краще зрозуміти ваші потреби. Всі квартири та будинки мають необхідні умови для тривалого проживання.

Багатоквартирний будинок / фото: скріншот Youtube

У "Містечку Хансена" та будинку в Софіївській Борщагівці переселенці оплачуватимуть лише комунальні послуги, тоді як у "Диво-Містечку" для людей похилого віку навіть комуналку включено до програми. Це дозволяє людям, які постраждали від війни, зосередитися на відновленні життя без фінансового тягаря, пов'язаного з оплатою оренди.

Нагадаємо, комуналка та паливо тепер за рахунок ПФУ: селяни отримають шалений бонус.

Раніше повідомлялося, українцям підготували новий проєкт допомоги: послуги допоможуть звести кінці з кінцями.

Також, нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше.